odaberite željeni jezik
Please select your language.
 
 
  

Psi koje smo imali u životu bili su raznih pasmina kao rijetka vrsta leonberger, zatim jazavčar, foksterijer, pa jedan prepametan mješanac i onda se pojavio:

Naš prvi nikad zaboravljeni škotski terijer VIR

 

Vir je bio oštenjen 21.03.1990 \ uzgoj g. Slavomira Drinkovića, čiji je otac GA YWYN AMBASSADOR bio tada najuspješnji pas u HR. Njegova majka bila je LASSIE LADV MELSCOT iz uzgajivačnice prof. Škavića "Melscot". Taj je škot osvojio naša srca, i time utro put svim ostalim škotima koji su zatim ušli u naš dom.
VIR je bio uspješan izložbeni pas, prvak mladih, jednom BOB i prije svega naša velika kućna maza i nezaboravan prijatelj.

 

Kad je uginuo naša je tuga bila beskrajna i nakon 6 mjeseci žalovanja shvatili smo da ne možemo biti bez psa i krenuli smo u potragu za dostojnim zamjenikom, naravno opet škotom . Znali smo samo da pod broj 1 želimo zdravog psa !

 

Znali smo samo da želimo prije svega zdravog psa !

 

  

Naš drugi i nailiepši škot je HALIFAX RICH OF HONOUR cne boje zvan od milja FAX0. Kupljen je nakon dugog biranju u uzgajivačnici u Beču od gđe. Suzanne Ehrenreich, koja nam ga nije htjela prodati dok nas ne upozna.

Očito smo zadovoljili njene kriterije i jednog dana na izlozbi u Grazu 1999. dobili smo Faxa.

 

Od samog početka izložbenih pokušaja FAX0 je pobijeđivao, sve su ga izložbe veselile i nizao je samo uspjehe. S lakoćom postaje najljepše štene izložba, mCh.HR, Club-jugendsieger u Tullnu kraj Beča 1999., zatim Bundesjugendsieger 2000. u Grazu, pa šampion HR.SLO, VUiBiH.

 

U međuvremenu je dva puta Klubski prvak HR i SLO, u Portorožu je Alpiawiner, itd. Ukupno je osvojio 40 BOB, 8 CACIB-a i bezbroj CAC, tako da je od 2004. jedini Internacionalni sampion na teritoriju HR, SLO, BiH.Na TOP-TEN 2002. bude V. najljepši pas Hrvatske i najviše nagrađivan po bodovnoj listi.

 

Tijekom zadnjih 4 godinu imao je 8 legla sa 7 kujica iz svih okolnih zemlja i dobio ukupno 30 djece. Od brojne lijepe djece treba spomenuti da je već 8 odlično ocjenjeno, a 5 su šampioni :

 
Apolon of dr.Bulat je multišampion, prekrasan tigrasti škot
 
Njegova crna sestra Arianni of dr Bulat je mCh.HR
 
Tomboy (Jilly) lnvisible Touch uzgajivača g.Gorana Gladića je Ch.YU
 
Florens Tribally uzgoj dr.Jankovića je Ch.SLO,
 Njena sestra Franceska Tribally je također Ch.SLO,
 

  

Naša prva kujica HOCUS POCUS OF BLACK POWER predivne tigrasto - srebrne boje zvana HOLLY, bat not sains, nabavljena je u Hanoveru od gde. Silke Zietlow koja je spomenimo to kao neobičnost dosad jedini uzgajivač škotskih terijera koji je imao leglo su čak 12 štenaca i to 6 pšeničnih u 6 crnih ! Bingo

Tajna plodnosti njenih ženkica možda se skriva u činjenici što sve one imaju čak 10 sisa.

 

Holly nam, je nedavno poklonila svoje prvo leglo od 5 mužjačića, 2 crna i 3 tigrasta predivnih boja.

 

Mala se kujica s lakoćom okotila, imala puno mlijeku i bez problema othranila svoju djecu do 5 tjedna kad smo se i mi pridružili dohranom malih vragolana.

Web site Engine code is Copyright - Nenad Grbac & Impero present 
Copyright © Nenad Grbac & Impero present