Da li je vaša obitelj suglasna?

Još jedan uvjet koji morate ispuniti je uvjeriti sve članove obitelji da prihvate psa. Oprez, ni u ovom koraku ne smijete činiti greške!

Upornost i tvrdoglavost

Budite uporni, tvrdoglavi, razgovarajte s njima, dogovorite se tko će na kakav način pomoći oko šteneta, tko će ga izvoditi u šetnju, tko hraniti, tko će se igrati s njim, tko ga voditi veterinaru, kako na godišnji odmor sa psom, jednostavno uvjerite sve članove obitelji da ste spremni preuzeti sve obaveze koje takav korak iziskuje.

Pas nije samo veselje !

Da, dobro ste pročitali, pas nije samo veselje, on je i obaveza, no naravno, nikad nijednog pravog vlasnika psa nećete čuti da mu je teško recimo izvesti psa u šetnju. Veselje i promjene koje će prisutnost psa donijeti u vaš život teško je opisati. Pas će svojom toplinom, ljubavlju i pažnjom vaše svakodnevne problema učiniti bezazlenim i pomoći vam da ih lakše savladate.

Mora uroditi plodom !

Sve ovo nagovaranje mora uroditi plodom, jer jedna od najvećih grešaka koje možete učiniti je uzeti štene, a da netko u obitelji to ne želi. Takav član obitelji mogao bi svojom mrzovoljom ili neljubaznošću prema psu od vašeg šteneta učiniti plahu, nesigurnu i povučenu osobu, a u tom slučaju sav vaš trud uložen u odgoj i dresuru takvog psa mogao bi biti uzaludan.

 

 

 

———

Napisao, odabrao, uredio i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.

Related posts